© ToPa

Spookrijder komt om na frontale aanrijding op E313 in Hasselt, andere bestuurster levensgevaarlijk gewond

Bij een frontale botsing met een spookrijder op de E313 in Hasselt is woensdagavond een 36-jarige bestuurder uit Heusden-Zolder om het leven gekomen. Hij was verkeerdelijk via de afrit Hasselt-West de snelweg opgereden. In de auto die hij aanreed, is een vrouw van 43 levensgevaarlijk gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde al na enkele honderden meter nadat de spookrijder tegen het verkeer in begon te rijden. Tegen de verkeersstroom naar Antwerpen in reed de spookrijder aan de afrit Hasselt-West richting van Luik. Zo kwam het dat de spookrijder op de rechterrijstrook frontaal tegen een tegenligger knalde.

Alle hulpdiensten snelden toe om de slachtoffers uit de wrakken te bevrijden. De 36-jarige spookrijder uit Heusden-Zolder bezweek op de plaats van het ongeval. Een 43-jarige vrouw uit Bilzen is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

Onderzoek naar het ongeval is volop bezig. Het is compleet onduidelijk waarom de bestuurder de afrit nam om de E313 op te rijden. “Er staan aan weerszijden van de afrit grote en duidelijke verbodsborden. De afrit ligt ook volledig gescheiden van de oprit”, zegt commissaris Eric Peetermans van de Wegpolitie Limburg.

 maw/dj

 ©  ToPa

 ©  112MeldingenLimburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER