© TP

UPDATE: Geen aanwijzingen dat omgekomen spookrijder (36) uit Heusden-Zolder onder invloed was

Hasselt -

De 36-jarige bestuurder uit Heusden-Zolder die woensdagavond om het leven kwam toen hij tegen het verkeer in reed op de E313 in Hasselt was niet onder invloed. Een wanhoopsdaad wordt ook uitgesloten. Dit blijkt uit de eerste onderzoeksgegevens van het dodelijk ongeval waarbij een vrouw (43) uit Bilzen levensgevaarlijk gewond raakte.

LEES OOK. Dode na ongeval met spookrijder op E313 in Hasselt

 ©  Serge Minten

Het ongeval gebeurde woensdag rond 21 uur, enkele honderden meters nadat de spookrijder tegen het verkeer in begon te rijden. De bestuurder had de afrit Hasselt-West richting Lummen/Antwerpen genomen en kwam zo de verkeersstroom naar Luik tegen. Op de linkerrijstrook richting Luik botste de spookrijder tegen een vrouw uit Bilzen. Amper twee minuten nadat de politie meldingen kreeg over de spookrijder op de E313 in Hasselt-West was de fatale aanrijding al een feit.

Radiobericht

“De verwittiging voor de spookrijder was al op de radio te horen. Dit gebeurt in fracties van een seconde, bijna in ‘real time’. Meldingen van spookrijders krijgen absolute prioriteit”, zegt Gerry Peeters, diensthoofd van de Wegpolitie Limburg. De politieploegen waren onderweg naar de plaats. Op dat moment was er nog redelijk wat verkeer op de E313 richting Luik.

Een bestuurster uit Bilzen reed op de snelle linkerrijstrook. Op die strook reed de spookrijder op haar in. Alle hulpdiensten snelden toe om de slachtoffers uit de wrakken te bevrijden. De 36-jarige bestuurder uit Heusden-Zolder bezweek op de plaats van het ongeval. Een 43-jarige vrouw uit Bilzen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

Het onderzoek naar het ongeval is volop bezig. De Wegpolitie Limburg heeft de vaststellingen gedaan van het ongeval op de snelweg. Het is voorlopig compleet onduidelijk waarom de bestuurder de afrit nam om de E313 op te rijden. “Er staan aan weerszijden van de afrit grote en duidelijke verbodsborden. Enkel bij de opritten staan richtingaanwijzers om het verkeer naar de snelweg te leiden”, zegt commissaris Eric Peetermans van de Wegpolitie Limburg. In het onderzoek zullen ook de camerabeelden van de ANPR-camera’s op de gewestwegen worden bekeken. Het parket Limburg heeft een verkeersdeskundige aangesteld. Alle aspecten worden geanalyseerd en nagetrokken. “Meerdere hypotheses zijn al bekeken. Voorlopig is er niets dat wijst in de richting van een wanhoopsdaad. Volgens de eerste onderzoeksgegevens reed de bestuurder niet onder invloed. Er zijn geen tekenen die wijzen op druggebruik of alcohol”, zegt Gerry Peeters van de Wegpolitie Limburg. Het Parket Limburg gaat uit van een spijtige vergissing in het verkeer.

Medeleven

De politiemensen van de Wegpolitie Limburg zijn geraakt door het drama van woensdagavond op de E313. “Wij leven wel degelijk mee met de families van de slachtoffers. In één klap is een zoon, een papa en een partner verloren. Een moeder en partner vecht nog voor haar leven”, zegt commissaris Peeters in naam van zijn politieteam.

Marij Wyers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer