Spookrijder (36) sterft bij frontale botsing op E313 in Hasselt, vrouw van 43 levensgevaarlijk gewond

 © TP

Hasselt -

Bij de frontale botsing met een spookrijder op de E313 in Hasselt is woensdagavond een 36-jarige bestuurder uit Heusden-Zolder om het leven gekomen. Hij was verkeerdelijk via de afrit Hasselt-West opgereden. In de auto die hij aanreed, is een vrouw van 43 uit Bilzen levensgevaarlijk gewond geraakt.

LEES OOK. Dode na ongeval met spookrijder op E313 in Hasselt

Het ongeval gebeurde al na enkele honderden meters nadat de spookrijder tegen het verkeer in begon te rijden. Hij had de afrit Hasselt-West richting Luik genomen en kwam zo de verkeersstroom naar Antwerpen tegen. Op de linkerrijstrook richting Antwerpen botste de spookrijder tegen een bestuurster uit Bilzen.

Alle hulpdiensten snelden toe om de slachtoffers uit de wrakken te bevrijden. De 36-jarige spookrijder uit Heusden-Zolder bezweek op de plaats van het ongeval. Een 43-jarige vrouw uit Bilzen is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

Onderzoek naar het ongeval is volop bezig. Het is compleet onduidelijk waarom de bestuurder de afrit nam om de E313 op te rijden. “Er staan aan weerszijden van de afrit grote en duidelijke verbodsborden. De afrit ligt ook volledig gescheiden van de opritten, zeker honderd meter verder. Enkel bij de opritten staan richtingaanwijzers om het verkeer naar de snelweg te leiden. Aan de afritten staan enkel verbodsborden”, zegt commissaris Eric Peetermans van de Wegpolitie Limburg. De onderzoekers bekijken alle camerabeelden die nummerplaatherkenning doen langs de gewestwegen. Zo proberen ze te achterhalen vanwaar de spookrijder kwam.

Het parket Limburg heeft ook een verkeersdeskundige op de zaak gezet.

 maw/dj

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen