©  BELGA

MediaMarkt kondigt sluiting van vestiging in Deurne aan (maar er vallen geen ontslagen)

MediaMarkt heeft donderdagochtend op een speciale ondernemingsraad aangekondigd dat het de intentie heeft om haar vestiging in Deurne te sluiten. “Deze intentie volgt na een grondige evaluatie waaruit MediaMarkt moet besluiten dat deze vestiging onvoldoende groeipotentieel heeft, binnen een aanvaardbare termijn”, klinkt het.

jvh
Bron: BELGA

De vestiging van MediaMarkt in Deurne bevindt zich in een Makro-winkel, en ligt in de buurt van drie andere MediaMarkt-vestigingen: Antwerpen, Schoten en Wilrijk. “Gezien het grotere productaanbod in deze vestigingen, hun duidelijke zichtbaarheid en hun betere toegankelijkheid, zijn deze grotere vestigingen aantrekkelijker voor onze klanten”, aldus het bedrijf.

Er zouden geen ontslagen vallen: “Alle werknemers van de betrokken vestiging krijgen het aanbod om te worden overgeplaatst naar omliggende MediaMarkt-vestigingen”, klinkt het.

De vakbonden vreesden na de aankondiging van de speciale ondernemingsraad ook voor de sluiting van de vestiging in Machelen, maar dat is dus niet het geval.

“We weten dat die winkels verlieslatend zijn. Maar als ze sluiten, dreigen een dertigtal mensen hun job te verliezen”, aldus de vakbondsman.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer