Rayan (5) overleden: jongetje na meer dan vier dagen uit waterput gehaald, maar hulp komt te laat

In het Marokkaanse dorpje Bab Berred hebben reddingwerkers zaterdagavond het lichaam van het vijfjarige jongetje Rayan naar boven gehaald. Het kind viel dinsdagnamiddag meer dan 30 meter diep in een smalle waterput. De dagenlange reddingsoperatie werd van over de hele wereld intensief gevolgd. Hij heeft het helaas niet gehaald.

jdg, syd, tg
Bron: Le360, Le Parisien

“Op beelden van een inspectiecamera leek Rayan, op de rug gezien, op zijn zij te liggen”, verklaarde de chef van de reddingsdiensten Abdelhadi Tamrani zaterdagavond. En, zo voegde hij er aan toe: “Het is momenteel onmogelijk om met zekerheid te zeggen dat hij leeft”.

Kort voor reddingswerkers rond 22u de brancard waarop het kind lag naar boven brachten, werden de ouders van Rayan naar de tunnel gebracht. Ze stapten nadien mee in de ambulance.

Maar op de beelden van buitenlandse media was te zien dat reddingswerkers de brancard droegen en dat geen enkele arts in de buurt was. Ook was nergens te zien dat het kind aan een infuus lag, wat toch wel te verwachten zou zijn na meer dan honderd uren onder de grond te hebben gelegen.

Kort nadien kwamen dan de eerste, onbevestigde, berichten dat Rayan het niet had gehaald. Intussen hebben de Marokkaanse autoriteiten de dood van het kind bevestigd.

 ©  rr

LEES OOK. Dit is de held die Rayan (5) uitgroef met zijn blote handen: “Iedereen is er kapot van”

Miljoenen mensen over de hele wereld volgden de reddingsoperatie van Rayan via livestreams, op Arabische nieuwsmedia en via sociale platformen. Maar ook aan de put zelf waren de voorbije dagen massa’s mensen samengekomen.

Vrijdagavond moest men daarom zelfs dranghekken plaatsen om iedereen op een veilige afstand te houden. Toen het jongetje uiteindelijk toch werd bovengehaald barstten er ongeziene vreugdetaferelen los. Maar al snel sloeg het enthousiasme om in verdriet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AFP

 ©  rr

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AFP

 ©  AFP

De kleine Rayan wordt in de gaten gehouden via een camera ©  RR

Aan de put. ©  AFP

Rayan. ©  RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER