Klasgenoten laten vriendin in quarantaine elke minuut op school meebeleven: "Nemen laptop mee op speelplaats"

Elena Opgenhaffen uit het vierde middelbaar aan het St-Jozef- Klein-Seminarie in Sint-Niklaas zit thuis in quarantaine en volgt afstandsonderwijs, maar dankzij haar vriendinnen op school kan ze ook de rest van het schoolgebeuren meevolgen: klasgenoten Fien en Soetkin nemen hun laptop gewoon mee van de klas naar de speelplaats én de refter. "Zo moet ze niets van onze gesprekken missen op de speelplaats.

Naar school gaan is een belangrijk sociaal gebeuren, veel meer dan alleen lessen volgen. Dat bewijzen vriendinnen van Elena Opgenhaffen uit Sint-Niklaas, die momenteel in quarantaine zit. Haar klasvriendinnen Fien en Soetkin wilden de quarantaine iets dragelijker maken en nemen Elena de hele dag mee via de laptop: van de klas naar de speelplaats tot in de refter. 

Dat wordt wel vaker gedaan in het St-Jozef-Klein-Seminarie in Sint-Niklaas, zegt directeur Bernard Jadoul. "Elke dag haalt een verantwoordelijke een laptop op die in verbinding staat met een leerling thuis", legt Jadoul uit. "Zij zetten die dan aan tijdens de lessen, maar het gebeurt dat we die laptops ook op de speelplaats en zelfs in de refter terugzien. Terwijl zij dan hun boterhammen opeten in de refter van de school, eet de leerling van thuis uit mee. Zo blijven ze toch wat verbonden, ook buiten de lessen."

Nu neem ik mee pauze met mijn vriendinnen en voel ik me niet zo alleen thuis
Leerling Elene Opgenhaffen uit Sint-Niklaas

"Zo hoort ze er echt bij"

"Wij nemen ze overal mee naartoe zodat ze er echt bij hoort, ook al is ze thuis", zegt Fien. "Ze vindt dat echt superleuk, zo kan ze niet alleen de lessen meevolgen maar ook onze gesprekken op de speelplaats." Dat kan Elena beamen: "Het is leuker dan gewoon op pauze gezet te worden. Nu neem ik mee pauze met mijn vriendinnen en voel ik me niet zo alleen thuis."

Klasvriendinnen Fien en Soetkin nemen Elena mee via de laptop

Meest gelezen