TikTokster verliest miljoen volgers nadat ze beschuldigd werd door mannelijke influencer van wangedrag

In exact 15 dagen tijd is TikTokker Sienna Mae 1,1 miljoen volgers kwijt, Jack Wright heeft er 1,3 miljoen bij. Aanleiding? Wright beschuldigt Mae in een 17 minuten durende video van ongepaste betastingen. Mae verontschuldigt zich, maar wijst op een verwarrende situatie onder tieners.

Op 20 januari zet Jack Wright een video op YouTube waarin hij minutenlang en gedetailleerd omschrijft wat hem verschillende keren overkwam met TikTok-collega en -ster Sienna Mae. Hij stelt onomwonden dat ze hem kuste en in zijn kruis greep toen hij dronken uitgeteld lag op een fuif - waarvan ook beelden te zien zijn - en hoe ze zijn huis, en vervolgens slaapkamer, zou binnengedrongen zijn om hem in zijn slaap te betasten.  

De video getiteld "What Sienna did to me" is inmiddels bijna 20 miljoen keer bekeken en volgt op een tweet die gepost werd in mei vorig jaar en verschillende andere posts.

Bekijk hier de YouTube-post van een emotionele Jack Wright:

De tweet kwam van Mason Rizzo, een vriend van Wright, en omvatte het verhaal van "een meisje dat zijn beste vriend bleef seksueel lastigvallen, nadat hij zijn grenzen te kennen had gegeven". De tweet kreeg een retweet van James Wright, de tweelingbroer van Jack, maar werd later verwijderd. 

Ergens onderweg, niet meer wetend wat echt of nep was, raakte ik verliefd op hem

Sienna Mae in haar blog

Mae reageert in een uitgebreide blogpost "Reflections from an 18-year old me" waarin ze Wright duidelijk een "voormalige vriend" noemt en spreekt van een "vergiftigd web van beschuldigingen". Ze schetst hoe het ooit begon met Wright, namelijk op haar 16e met het maken van video's voor de populaire app TikTok. "Mensen merkten een vonk tussen ons op. (...) We werden in een dolle, opwindende relatie geworpen want het publiek vroeg erom. We konden niet genoeg video's samen maken", schrijft ze in haar versie van het verhaal.

De manier waarop Wright en Mae met elkaar op beeld omgingen, deed sterk een liefdesrelatie vermoeden. En Mae begon daadwerkelijk iets te voelen voor Wright. "Ergens onderweg, en niet meer wetend wat echt of nep was, raakte ik verliefd op hem", besluit ze.

De twee spraken blijkbaar ook onderling af om de waarheid vaag te houden in interviews. "We spraken achter de schermen af om vrienden te zijn, en de volgende dag vrijden we elkaar op voor de camera." 

Sienna Mae Gomez.
2021 Getty Images
Tieners doen domme dingen
Sienna Mae in haar blog

Over de beschuldigingen is ze duidelijk: van "ik heb nooit ingebroken in zijn huis (hij gaf me de code van zijn garage, ja)" tot "we hebben enkel gekust (ik heb hem nooit naakt gezien, gevoeld of aangeraakt)". Mae geeft toe dat ze domme dingen gedaan heeft, net als Wright trouwens, beweert ze. "Tieners doen domme dingen." 

Ze biedt ook rechtstreeks haar excuses aan aan Wright: "Sorry als er momenten waren dat ik je heb ongemakkelijk doen voelen... Alles wat ik deed, deed ik onbewust omdat onze fysieke relatie voor de camera er een was van nabijheid en vertrouwen. Dat gezegd zijnde: er is een duidelijke grens tussen dat en aanranding. Ik ben verdrietig dat we hier zijn beland."

Aan zender NBC News zijn vertegenwoordigers van Mae echter scherper in hun verklaring. Zij gebruiken het woord "laster" en zien Wright de "geschiedenis herschrijven". Ze wijzen erop dat er geen politie-onderzoek loopt, en dat er slechts een "gemonteerde videoshow" is van zijn kant.

Niet langer prominent in Netflixreeks

Mae heeft alvast honderdduizenden volgers verloren op TikTok, Wright zag zijn publiek dan weer groeien.

Mae zou begin januari ook prominent te zien zijn geweest in de nieuwe Netflixreeks "Hype house". "Zie hoe de meest spraakmakende sterren van social media omgaan met liefde, roem en vriendschap, terwijl ze samen content maken en samenwonen", leest de inhoud over de serie.

Mae liet zich schrappen omdat "mensen online elke interactie met Wright zouden analyseren". Netflix wil voorlopig niet reageren op die wending.

Meest gelezen