©  AFP

Aantal migranten dat doodvroor aan Grieks-Turkse grens gestegen naar negentien

Negentien migranten zijn sinds woensdag dood aangetroffen aan de Griekse-Turkse grens. Dat blijkt donderdag uit een nieuwe balans van de Turkse autoriteiten. Die wijzen met de beschuldigende vinger naar Athene. De slachtoffers zijn omgekomen van de koude.

jvh
Bron: BELGA

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu verwees woensdag naar een groep van 22 migranten die “van hun kleren en schoenen waren ontdaan” en door Griekse grenswachten waren teruggeduwd, wat door Athene werd ontkend. Volgens de Turkse autoriteiten zijn de voorbije dagen negentien lichamen aangetroffen tijdens zoekacties. Die balans werd bijgesteld nadat er opnieuw lichamen zijn gevonden.

“Het is niet de eerste keer dat Griekenland dergelijk gedrag vertoont”, verklaarde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij hekelt het “stilzwijgen” van de Europese Unie.

Volgens het Turkse agentschap DGA zijn de stoffelijke resten van de twaalf migranten die woensdag zijn gevonden overgebracht naar het instituut voor forensische geneeskunde in Istanboel.

“De dood van twaalf migranten aan de Turkse grens bij Ipsala is een tragedie,” zei de Griekse minister van Migratie Notis Mitarachi. Maar “elke suggestie dat zij naar Turkije werden teruggedreven is absoluut ongegrond. Ze hebben de grens nooit bereikt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer