Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB).
Volledig scherm
Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB). © Thomas Lohnes/AFP Pool/dpa

Europese Centrale Bank laat rente ongewijzigd ondanks hoge inflatie

De Europese Centrale Bank (ECB) laat de rente ongewijzigd, ondanks de piekende inflatie. Ook aan de overige maatregelen uit de monetaire gereedschapskist sleutelden de centrale bankiers van de eurozone en de ECB-toplui donderdag niet. Europees centraal bankier Christine Lagarde herhaalde de verwachting dat de inflatie in de loop van 2022 zal dalen, al erkende ze dat die momenteel langer dan verwacht verhoogd blijft. Een renteverhoging dit jaar sloot ze niet meer expliciet uit.

12 reacties

  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    De Europese Centrale Bank (ECB) is verantwoordelijk voor het monetaire beleid van de Unie. De basisdoelstelling van de ECB is het handhaven van de prijsstabiliteit binnen de eurozone en daarmee het bewaken van de koopkracht en het beheersen van de inflatie. Wel doe dan uw werkt Lagarde, daar wordt u ook rijkelijk voor betaald!
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    Het plan van de ECB is altijd geweest om de spaarder te laten betalen en is na vele jaren eindelijk gelukt.
  • Carina Martens

    2 jaar geleden
    Beter spaargeld af halen op een dag is het weg om hun gaten te dichten
  • Voets Paul

    2 jaar geleden
    De EU steunt de banken met gratis leningen warvan de burgers het slachtoffer zijn want die krijgen geen rente meer op hun spaargeld bij de bank !!
  • John Stahl

    2 jaar geleden
    Geen enkel land heeft bespaard op zijn uitgaven dank zij de lage en zelfs negatieve rentes en door de massale opkoop van obligaties. Nu de rente doen stijgen zou enkel de spaarzame burger ten goed komen. Maar het zou zwaar doorwegen op de landen met grote schulden, zoals België, Frankrijk, Italië. De gewone man die spaarzaam is, is zoals gewoonlijk, de dupe.