Station Denderleeuw ontruimd en hinder voor treinverkeer na vondst obus

© TV Oost

In het Oost-Vlaamse Denderleeuw is donderdagnamiddag een obus ontdekt bij werken in de omgeving van het station. Het station werd preventief ontruimd en het treinverkeer is stilgelegd, melden spoorwegmaatschappij NMBS en spoorwegnetbeheerder Infrabel. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om de bom weg te halen.

Rond 13.45 uur troffen arbeiders die op dat moment grondwerken aan het uitvoeren waren aan het station een bom aan. De politie, brandweer en ontmijningsdienst DOVO kwamen meteen ter plaatse. Bij aankomst werd het station volledig geëvacueerd en ook het treinverkeer werd uit voorzorg stilgelegd. De politie stelde meteen een veiligheidsperimeter in vanaf de Stationsstraat ter hoogte van het stationsgebouw tot vlak voor de Spoorweglaan.

Na bijna een uur werd de bom veilig en wel opgehaald door DOVO. Kort daarna werd ook de perimeter opgeheven. Door de alerte reactie van de arbeiders liep alles goed af en raakte er niemand gewond. Door de interventie ontstond er wel tijdelijk hinder op het spoor tussen Gent en Brussel. De NMBS liet rond 15.45 weten dat de treinen opnieuw normaal verder konden rijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen