Radio 2

Iconisch Budweiser-logo uit baseballstadion van Amerikaanse Red Sox verhuisd naar AB Inbev-kantoor in Leuven

Sinds deze week staat er een groot logo van het Amerikaanse biermerk Budweiser voor het hoofdkantoor van brouwerij AB Inbev in Leuven. Het bord stond jarenlang in het stadion van Fenway Park, de thuisbasis van het bekende Amerikaanse baseballteam Boston Red Sox.

Budweiser was een tijdlang de grote sponsor van de Red Sox, maar in 2018 kwam er een einde aan de samenwerking en werd het logo weggehaald. Jaren later vindt het nu zijn weg naar Leuven. "Het bord is afkomstig uit het legendarische Fenway Park in Boston, de thuisbasis van de Boston Red Sox. In dat opzicht is het logo ook een eerbetoon aan alle overwinningen die daar zijn behaald", vertelt woordvoerder Pascaline Van de Perre van AB Inbev. (lees verder onder de foto)

Tot 2018 hing het logo in het stadion van de Red Sox in het Amerikaanse Boston.
Francesco Crippa (Wikimedia.org)

Gebrouwen in Leuven

Sinds een paar jaar wordt het populaire Amerikaanse bier Budweiser ook gebrouwen in Leuven. "Ons hoofdkantoor in Leuven is volledig vernieuwd en we willen graag al onze merken in de kijker zetten. Hoewel Leuven de stad van Stella Artois is, zijn we ook trots dat we Budweiser mogen brouwen in Leuven", legt de woordvoerder uit. De brouwerij zegt momenteel geen plannen te hebben om het populaire Amerikaanse biermerk ook - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland of Frankrijk - in België op de markt te brengen. (lees verder onder de tweet)

Dat het gigantische logo nu in Leuven terechtkomt is opmerkelijk. Maar de reacties van de Leuvenaars, die natuurlijk vooral trots zijn op hun Stella Artois, gaan van "Het stoort mij niet" tot "Schandalig! Leuven is Stella":

Meest gelezen