©  BELGA

De heropleving was van korte duur: David Goffin kan titel in Montpellier niet verdedigen en zakt steeds verder weg op ATP-ranking

Titelverdediger David Goffin (ATP 52) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Franse Montpellier (hard/427.645 euro).

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Goffin, het achtste reekshoofd, verloor in de tweede ronde (achtste finales) tegen de Fransman Adrian Mannarino (ATP 58) in twee sets: 6-4 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 31 minuten. De Luikenaar had tegen de 33-jarige Fransman de statistieken mee en won vijf van de zes voorgaande onderlinge duels, maar ditmaal liep het dus mis voor Goffin, die nooit echt een vuist kon vormen. Een enorm grote verrassing is de zege voor Mannarino ook niet. De Fransman kon immers terugblikken op een erg degelijke Australian Open waar hij na zeges tegen onder meer de Pool Hubert Hurkacz en Rus Aslan Karatsev pas in de vierde ronde gestopt werd door toernooiwinnaar Rafael Nadal.

 ©  AFP

In de kwartfinales is het Duitse eerste reekshoofd Alexander Zverev (ATP 3) een mogelijke tegenstander voor Mannarino. Dan moet Zverev in de tweede ronde wel voorbij de Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP 56).

De 31-jarige Goffin wil dit seizoen de twijfels na enkele moeilijke jaren wegspoelen maar begon het jaar toch weer eerder weifelend. In zijn eerste grote afspraak van 2022 sneuvelde hij in de eerste ronde van de Australian Open kansloos tegen de Brit Daniel Evans. Door zijn puntenverlies in Montpellier zakt Goffin waarschijnlijk nog verder weg op de wereldranglijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik denk dat ik steeds beter ga spelen”

“Het was een moeilijke wedstrijd”, reageerde Goffin aan Belga. “Adrian is in goeden doen op dit moment. Hij kan terugkijken op een heel goede Australian Open (hij werd in de vierde ronde verslagen door Rafael Nadal, red.). Hij speelde erg solide en serveerde goed op de belangrijke momenten. Van mijn kant maakte ik te veel fouten toen ik offensiever moest tennissen en hem moest aanvallen. En daar heb ik een hoop fouten gemaakt. Het einde van de eerste set spande er echt om. En ik had op voorsprong moeten komen toen ik terugkwam van een 3-0 achterstand en bijna 4-3 voorstond. Dat is waar de wedstrijd had kunnen keren en dat had het verschil kunnen maken. Het was een mooi duel. In ieder geval speelde hij vandaag beter.”

Goffin richt zijn blik intussen naar het toernooi in Rotterdam, waaraan hij volgende week zal deelnemen. “Ik denk dat ik steeds beter ga spelen”, ging de Belgische nummer 1 verder. “Ik boekte een mooie overwinning in de eerste ronde. Dus we moeten positief blijven en nu naar Rotterdam gaan om een beetje beter te spelen en stappen vooruit te zetten. Natuurlijk is het nog niet perfect, maar de wil en de motivatie zijn er. Vervolgens trek ik naar Doha en Dubai, en nadien de Davis Cup. Ik ga proberen mijn niveau wedstrijd per wedstrijd op te krikken om zoveel mogelijk te winnen in de komende drie à vier weken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer