©  rr

Politie kan achtergelaten scootmobiel Max via Facebook terugbezorgen aan hotelgast in Lanaken

Lanaken -

De politie heeft dankzij een oproep op Facebook de eigenaar gevonden van een scootmobiel genaamd Max. Een hotelgast was ernaar op zoek nadat hij tijdens een rit door de bossen van Neerharen met zijn scooter was gestrand en niet meer wist waar die stond.

Wandelaars belden donderdagmorgen naar de politie Lanaken-Maasmechelen met de melding dat ze een scootmobiel hadden zien staan in het bos achter Stoeterij Zangersheide in Neerharen. De sleutels staken er nog op. “We hebben meteen een zoeking gedaan in de omgeving. Het was niet duidelijk of de scooter geen batterij meer had of dat die was vastgereden. Omdat we niemand in de buurt vonden, hebben we foto’s gemaakt en een oproep op Facebook gedaan”, zegt politiewoordvoerder Johnie Nijs.

 ©  rr

Gevonden

In geen tijd was de eigenaar van Max gevonden. Een hotelmedewerker van La Butte aux Bois belde de politie dat een van de gasten op zoek was naar de scootmobiel. Die gast, een man met een beperking, had een ritje gemaakt in het bos. Hij had zijn scooter op een bepaald moment achtergelaten en dwaalde te voet door het bos. De bestuurder van een jeep pikte de verdwaalde man op en bracht hem naar het hotel waar hij logeerde. Nadien werd nog gezocht naar de scootmobiel, maar ze konden die niet vinden omdat de eigenaar niet meer exact wist waar hij de scooter had achtergelaten.

Dit is de plaats in het bos waar de politie scootmobiel Max aantrof. ©  rr

“We zijn de scootmobiel aan de eigenaar gaan bezorgen. Die was heel opgelucht. Zo zie je maar dat sociale media in bepaalde gevallen tot een positief resultaat kunnen leiden. En daar zijn we als politie ook erg blij om”, klinkt het bij de politie Lanaken-Maasmechelen. (maw)

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer