Direct naar artikelinhoud
NieuwsBrussel

Trampassagiers voorkomen ontvoering van 12-jarig meisje in Brussel

Trampassagiers voorkomen ontvoering van 12-jarig meisje in Brussel
Beeld Marc Baert

Passagiers hebben eerder deze week de ontvoering van een twaalfjarig meisje aan een tramhalte in Brussel kunnen voorkomen, zo melden de kranten van Sudpresse. Het Brusselse parket bevestigt het incident en meldt dat er een onderzoek werd geopend.

“We nemen deze feiten zeer ernstig, dus in het belang van het onderzoek kunnen we momenteel geen verdere informatie geven”, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert.

Volgens de krant La Capitale, die getuigen van het incident kon spreken, zaten het twaalfjarige meisje en haar vriendin in een tramstel. Toen het meisje haar plaats afstond aan een andere passagier, werd ze benaderd door een onbekende man die haar halsketting betastte. 

Aan de halte Lemonnier stapte de man uit en probeerde hij het meisje mee te trekken. Verschillende passagiers konden dat verhinderen. Zij zorgden er ook voor dat de man niet opnieuw op de tram kon stappen. 

Aan de volgende halte stapte het meisje uiteindelijk uit met een van de getuigen. Die bleef bij haar tot de ouders van het meisje haar kwamen halen. De ouders dienden klacht in bij de federale spoorwegpolitie.