De 21-jarige studente kreeg een bericht van een assistent, die suggereerde dat hij examenvragen kon doorspelen in ruil voor seks. Vorig jaar werd ze ook aangerand door een medestudent. Twee keer liet de UGent haar klacht aanslepen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 21-jarige studente kreeg een bericht van een assistent, die suggereerde dat hij examenvragen kon doorspelen in ruil voor seks. Vorig jaar werd ze ook aangerand door een medestudent. Twee keer liet de UGent haar klacht aanslepen. © PJDG/RV

UGent liet ook klacht over aanranding elf maanden aanslepen: “Intussen is aanrander al afgestudeerd, hoe zouden ze hem straffen?”

De assistent van de UGent die examenvragen wilde doorspelen aan een studente in ruil voor seks, werkt vandaag nog altijd aan de universiteit, omdat het onderzoek al twee jaar aansleept. “Hallucinant lang”, vindt ook de rector, en hij zegt dat dergelijke klachten voortaan zonder fout binnen de vier maanden behandeld worden. Toch gebeurde ook met een ándere klacht van de studente bijna een jaar lang helemaal niets. “In maart werd ik aangerand door een medestudent. De tuchtcommissie liet nu pas weten het ‘binnenkort’ te onderzoeken.”