De voorstelling van de coronabarometer.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorstelling van de coronabarometer. © BELGA

Ecolo voert druk op om te versoepelen, maar staat alleen: “We gaan coronabarometer toch nu nog niet opdoeken?”

Nu over heel Europa coronabeperkingen wegvallen, moet ook ons land dringend volgen. Dat vindt Ecolo-vicepremier Georges Gilkinet, die het liefst nog meer wil dan de versoepelingen die code oranje voorziet. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) reageert verbaasd. “En de coronabarometer nu al aan de kant schuiven?”

28 reacties

  • Marnix Verschraegen

    2 jaar geleden
    Ik hoop dat ze nog niet gaan versoepelen. Want er zijn nog meer zieknhuis opnames dan de derde piek
  • luc vlemincx

    2 jaar geleden
    De coronabarometer was al absoluut niet nodig, dus die kan zeker terug ingepakt worden en het CST of vaccinatiepas is al een hele tijd niet meer nodig, zelfs volgens virologen en experten dus inpakken en niet wachten op code geel. De vrijheid moet terug.
  • LiL Nosdie

    2 jaar geleden
    Idd, barometer opdoeken. Snappen die niet dat we terug leven zoals we voor de corona de griep hadden? Waar we op het werk snotneuzen hadden en met verkoudheden gingen gaan werken. Angstzaaiers van de regering, bol het af!
  • christophe lammens

    2 jaar geleden
    Jojo beleid, zonnepanelen, terugdraaiende teller, gascentrales, elektrische auto's en warmtepompen, aalmoes van 100€, PFOS,... Ja Vivaldi blijft zijn successen opstapelen. Snik snik.
  • Jean Donny

    2 jaar geleden
    Ecolo het wereldvreemd Waals partijtje is een nagel in de schoen van Vivaldi. Ze zijn wel slim genoeg om Vlaanderen de kosten te laten betalen voor hun onzin.
  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. En plots loopt Van Quickenborne halve marathon in Knokke-Heist … op kostuumschoenen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren”

    En plots loopt Van Quickenbor­ne halve marathon in Knok­ke-Heist … op kostuum­schoe­nen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren”

    Knokke-Heist stond woensdag in het teken van de Engie Run. Tal van sportievelingen waagden zich aan diverse loopafstanden, maar dé opvallendste deelnemer? Dat was ongetwijfeld Vincent Van Quickenborne. De ex-minister en huidig burgemeester van Kortrijk kwam oorspronkelijk naar de kustgemeente om campagne te voeren op de lokale markt, tot hij plots de loopwedstrijd opmerkte.
    Knokke-Heist