Opnieuw zwarte man gedood door agenten in Minneapolis: politie toont beelden van interventie

De autoriteiten in de Amerikaanse stad Minneapolis, in de staat Minnesota, hebben donderdag een video vrijgegeven waarop te zien is hoe een zwarte man om het leven komt na een politie-interventie. In de stad was in 2020 al veel ophef toen George Floyd om het leven kwam.

gjs
Bron: BELGA

LEES OOK. Politieagent Derek Chauvin pleit nu toch schuldig in (nieuwe) rechtszaak over dood van George Floyd

Amir Locke, een 22-jarige Afro-Amerikaan, werd gedood toen een SWAT-team van de politie van Minneapolis woensdag een flat bestormde. Op de video van het incident is te zien hoe de agenten de deur van het appartement met een sleutel openen, binnenkomen, hun aanwezigheid aankondigen alvorens op te rukken naar de woonkamer, waar een man onder lakens op de zetel ligt. De man gaat rechtop zitten met een pistool in zijn hand, waarop een agent het vuur opent.

In een verklaring woensdag zeiden de autoriteiten dat “bijna negen seconden na binnenkomst, de agenten werden geconfronteerd met een man die een pistool richtte in hun richting”. “Op een bepaald moment werden schoten gelost en werd de volwassen man geraakt”, klinkt het. De man werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. 

De politie-inval zou verband houden met een lopende zaak in het nabijgelegen St. Paul, waarbij Amir Locke echter niet betrokken was. “We zullen blijven aandringen op antwoorden in deze zaak, zodat Amir’s rouwende familie dit kan afsluiten”, aldus advocaat Ben Crump, die ook de familie van George Floyd heeft verdedigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER