Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Vijfde medewerker van Britse premier Boris Johnson stapt op in nasleep van "Partygate"-rapport

Opnieuw stapt een medewerker van de Britse premier Boris Johnson op in de nasleep van het "Partygate"-rapport van Sue Gray. Dat meldt de Britse website Conservative Home. Elena Narozanski is nu al de vijfde medewerker in 24 uur tijd die de deur van Downing Street 10 achter zich sluit.

Elena Narozanski werkte als beleidsmedewerker voor de Britse premier. Haar ontslag volgt een dag nadat haar leidinggevende Munira Mirza opstapt. Narozanski is nu al de vijfde medewerker in 24 uur tijd die 10 Downing Street vaarwel zegt. Narozanski's ontslag komt in de nasleep van de beschuldigingen aan het adres van Boris Johnson over verschillende lockdownfeestjes in en rond de ambtswoning van de premier. 

Gisteren hebben al vier andere belangrijke medewerkers van Johnson hun ontslag ingediend. De eerste, Munira Mirza, was een nauwe bondgenote van Johnson. Niet veel later volgden de directeur communicatie Jack Doyle, stafchef Dan Rosenfield en topambtenaar Martin Reynolds.

Volgens de Britse minister van energie Greg Hands zijn het niet de medewerkers die uit eigen beweging ontslag nemen, maar is het Johnson die schoon schip maakt. Dat zei hij in een interview met Sky News, een uur voor het ontslag van Narozanski. Johnson had eerder al beloofd zijn team te herstructureren na het scherpe rapport van Sue Gray afgelopen maandag.

"Ik hoop dat u zich verontschuldigt voor deze ernstige beoordelingsfout", zegt Munira Mirza:

Videospeler inladen...

Meest gelezen