© Jozef Croughs

Ibrahim (12) overlijdt na aanrijding: “Hebben hem nog even in onze armen gehouden”

Sint-Truiden -

Familie en klasgenootjes reageren aangeslagen na het tragische ongeval waarbij donderdagavond de twaalfjarige Ibrahim Krasnic om het leven kwam. De jongen werd door een auto gegrepen vlak voor de woning van familie waar hij op bezoek was. “We hebben hem nog even in onze armen kunnen houden”, vertelt zijn familie.

Toon Royackers en Jozef Croughs

De twaalfjarige Ibrahim uit Sint-Truiden was ’s avonds samen met zijn oom nog snel iets gaan kopen in de nachtwinkel, op de hoek met de Lenaertsstraat. Toen ze samen op de terugweg waren en de Tongersesteenweg wilden oversteken, werd de jongen gegrepen door een auto. De klap was zo hevig dat Ibrahim verschillende meters werd meegesleurd. De familie, die vlakbij de plaats van het ongeval woont, kwam meteen naar buiten gerend. “We hebben Ibrahim nog even vastgehouden. Hij was ernstig gewond aan zijn hoofd. We wisten zelf ook niet goed meer wat doen.” De oom die bij hem was verkeerde in shock. Een ambulance snelde ter plaatse. De jongen werd nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek in de loop van de avond aan zijn verwondingen.

De Tongersesteenweg bleef een groot deel van de avond afgesloten voor alle verkeer. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken. De bestuurder legde een negatieve ademtest af. De familieleden werden net als de bestuurder van de wagen opgevangen door slachtofferhulp en de politie.

Lege stoel

Ook in het Atheneum in de Tichelrijlaan in Sint-Truiden, waar Ibrahim in het eerste jaar van de B-stroom zat, heerste grote verslagenheid. “Voor onze leerlingen begon de vrijdag met dit tragische nieuws”, klinkt het bij leerkrachten en directie. “Ibrahim was een eerder stille leerling in een fijne klas van 11 leerlingen. Maar als hij iets zei, kon hij soms heel grappig en gevat uit de hoek komen. Het is onwezenlijk om nu die lege stoel te zien.”

 ©  Jozef Croughs

De school hield vrijdagochtend samen met alle leerlingen een minuut stilte. In de bibliotheek liet de directie een kleine rouwhoek inrichten met foto’s van Ibrahim. Leerlingen konden iets in het rouwregister schrijven. “We hebben zijn klasgenoten opgevangen. Daarvoor kregen we hulp van enkele deskundigen van het CLB. Sommige leerlingen verwerkten hun verdriet door een tekening te maken of een tekst te schrijven voor de familie.” Een gedicht dat Ibrahim zelf nog geschreven heeft, krijgt een ereplekje in de school. “Afgelopen week heeft Ibrahim ons op gedichtendag verrast met een mooie tekst tijdens de les. We keken op van zijn poëtisch talent. Zijn gedicht ging over de wereld en de natuur. Ook al was hij meestal stil, hij heeft ons toch vaak versteld doen staan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer