Queen Elizabeth in de '90s.
Volledig scherm
PREMIUM
Queen Elizabeth in de '90s. © Getty

"Over de doden geen kwaad, maar een zondebok moet er altijd zijn": hoe 1992 een 'annus horribilis' werd voor de Queen

RoyaltyAfstandelijk, ingetogen en betrouwbaar. Zo stonden de Britse royals voor 1992 bekend. Maar tijdens het ‘annus horribilis’, zoals de Queen dat jaar noemde, kwam er plots een heel ander beeld van de royals naar voren. Affaires, scheidingen én het schandaal waarbij John Bryan - den John uit ‘Astrid in Wonderland’ - aan de tenen van Sarah Ferguson sabbelde... “‘Als ik haar zie, is het kot te klein’, zou Philip daarover gezegd hebben.”

8 reacties

  • Jellis Van Herzele

    2 jaar geleden
    Allemaal veel show en veel geld gaat dat kosten. Voor een mens van 96 jaar. Zo een moeilijk leven zal ze toch ook niet hebben gehad. Ge moet goed zot zijn om daarvoor uren in een rij te staan , dag en nacht in de kou. Zullen de mensen dan nooit niet slimmer worden en beseffen dat dit 1 grote poppekast is op kosten van de burgers.
  • Ludo Wouters

    2 jaar geleden
    Binnen een paar weken zal er een moedige journalist zijn die de vraag gaat stellen hoeveel de begrafenis, die de belastingbetaler heeft betaald, gekost heeft. Er zullen veel monden wagenwijd open vallen.
  • Stephaan Van Synghel

    2 jaar geleden
    Puur leven op belastingen en er word nergens nee op gezegt, de kracht van de rijken
  • willy zachel

    2 jaar geleden
    Afschaffen die poppenkast En 70 jaar Queen spelen is toch niet een prestatie ! Het is gewoon 70 jaar niks doen en schone schijn verkopen ! Moe zal je daar niet van worden ?
  • jos De Decker

    2 jaar geleden
    So what ? Als ze gewoon willen zijn kunnen ze gerust afstand doen van de troon en werken zoals wij allemaal moeten doen.