Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht. © BELGA

Viroloog Steven Van Gucht: “Daling van aantal besmettingen heeft weinig te maken met de eigenschappen van omikron”

Het aantal coronabesmettingen is pijlsnel aan het afnemen. En dat terwijl het laatste Overlegcomité nog een aantal versoepelingen had doorgevoerd. Zo mogen we nu weer tot middernacht op café blijven hangen. Waar komt die daling dan plots vandaan? En zal die zich doorzetten of moeten we vrezen dat een andere variant binnenkort zorgt voor een nieuwe piek? Sciensano-viroloog Steven Van Gucht: “Ik ben ervan overtuigd dat we een mooie lente en zomer tegemoet gaan.” 

15 reacties

  • etienne vijverman

    2 jaar geleden
    en binnen kort het nieuwe variant waar geen vaccin zal helpen ; betaal te krom
  • Regina Van Akker

    2 jaar geleden
    Die man fantaseert erop los! We hadden het virus al meer dan een jaar bij het nekvel volgens zijn expertenmening, maar niks was minder waar!
  • Nancy van hauwe

    2 jaar geleden
    Die Steven heeft waarschijnlijk nu een glazen bol dat hij nu al weet hoe de zomer eruit zal zien . Geef die bol ook eens aan de weermannen zodat zij ook kunnen voorspellen welke zomer we mogen verwachten
  • Guy Van Brussel

    2 jaar geleden
    Hier onder zitten weer serieuze paniekeurs die alles zomaar aanvaarden wat hen opgelegd wordt ! Ook kan men de bijwerkingen van de vaccins niet meer verzwijgen. Mijn derde spuit mogen ze gerust aan één van die paniekeurs geven, geen probleem.
  • Philippe De Naeyer

    2 jaar geleden
    Jan Daems, de enige reden van het sluitingsuur met betrekking tot het virus is dat mensen hoe langer ze op café blijven, ze meer zullen drinken en ze dus minder nuchter zijn waardoor ze de afstandsregels en dergelijke minder accuraat zullen volgen. Dat is hun redenatie en is echt niet zo moeilijk te beredeneren, of ze van nut is, is een andere zaak.