Toch niet vanaf 1 maart al btw-verlaging op elektriciteit: maatregel geldt pas vanaf 1 april “om organisatorische redenen”

De btw-verlaging op elektriciteit die de federale regering eerder deze week heeft beslist, zal pas gelden voor de voorschotten die vanaf 1 april aan de klanten worden gefactureerd of aangerekend. Oorspronkelijk was de datum van 1 maart naar voren geschoven, maar “om technische en interne organisatorische redenen bij de betrokken operatoren” zal de btw-verlaging dus pas een maand later ingaan.

Bron: BELGA

De ministerraad zette vrijdag het licht op groen voor verschillende aspecten van het akkoord dat de federale regering maandagnacht bereikte. Het gaat onder meer om de verlenging van het uitgebreid sociaal tarief, de werkbonus en de minitaxshift, maar ook de verlaging van de btw op elektriciteit van 21 naar 6 procent.

De maatregel zal van toepassing zijn voor een periode van vier maanden, met ingang op 1 maart 2022. “Om technische en interne organisatorische redenen bij de betrokken operatoren zal deze btw-verlaging echter slechts concreet gelden voor de voorschotten die vanaf 1 april 2022 aan klanten gefactureerd of aangerekend zullen worden”, blijkt uit een mededeling die na afloop van de ministerraad werd verspreid. Toen het akkoord dinsdag bekend raakte, hadden diezelfde leveranciers al laten verstaan dat 1 maart bijzonder moeilijk zou zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen