Schrijfster Diane Broeckhoven bij een foto van Julie Van Espen in het Antwerpse Begijnhof, waar Broeckhoven woont en waar Julie vaak kwam studeren. Het is op deze plek dat de kiem voor de biografie werd gelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Diane Broeckhoven bij een foto van Julie Van Espen in het Antwerpse Begijnhof, waar Broeckhoven woont en waar Julie vaak kwam studeren. Het is op deze plek dat de kiem voor de biografie werd gelegd. © Photo News / RV

Het levensverhaal van Julie Van Espen door de ogen van mama Kaat: “Julie en ik genoten van elkaars genieten. Dat is echte liefde, weet ik nu”

“Diep in haar onderbewuste heeft ze aangevoeld wat er stond te gebeuren, dat haar lot bepaald was. Die gedachte laat me niet los.” Het is slechts één van de vele beklijvende passages die Kaat De Wilde (52) liet optekenen in de biografie van haar vermoorde dochter Julie Van Espen. In het boek schetst ze hoe haar oudste uitgroeide van een woelige puber “die naar niemand luisterde” tot een zelfbewuste jonge vrouw, “zo puur en liefdevol dat het leek alsof ze licht gaf”. Een gesprek met biografe Diane Broeckhoven.