De weg naar het vaccinatiecentrum Denderdal in Erembodegem, bij Aalst.
Leen De Smedt

Vaccinatiecentrum Aalst mogelijk in april gesloten: "Prikken via apothekers en huisartsen"

Aalst bekijkt de mogelijkheid om het vaccinatiecentrum Denderdal over twee maanden te sluiten en te vervangen door een verdeling van de prikken via de apothekers en de huisartsen. "We hopen tegen 1 april zover te zijn", zegt Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

In Aalst kwam er de voorbije weken heel wat kritiek op het vaccinatiecentrum Denderdal. De omwonenden zijn niet te spreken over het toenemende verkeer dat moet passeren. Ze ergeren zich onder meer aan de smurrie die de auto's achterlaten. Daar wil de burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) nu gehoor aan geven. Hij wil het vaccinatiecentrum tegen april kunnen sluiten. Wie daarna nog een een prik wenst, zal daarvoor terecht kunnen bij de apothekers en/of huisartsen.

D'Haese kon de buurtbewoners geen ongelijk geven na zijn plaatsbezoek. "Dat er hinder is, is bijna onvermijdelijk. We zullen met de verzekering bekijken wat er mogelijk is om de schade te herstellen." De stad Aalst belooft om vanaf nu de openbare weg twee keer per week proper te maken. 

Medicinal hub

De eerstelijnszone dacht al eerder na over de toekomst. "We willen naar een soort medicinal hub evolueren waarbij vaccins tegen corona net zoals griepvaccins worden verdeeld via de apothekers en zo door de huisartsen kunnen worden gezet. Met zo’n 200 artsen in de eerstelijnszone Aalst zouden er zo’n 75 prikken per week per arts kunnen worden toegediend."

Meest gelezen