Archiefftoto van het Thingvallavatn-meer, waar de crash is gebeurd. ©  RR

Vliegtuigje teruggevonden in meer op IJsland: vier inzittenden, modelabel Suspicious Antwerp in rouw

Een vermist vliegtuigje dat twee personen die in België wonen aan boord had, is teruggevonden op de bodem van een groot meer op IJsland. Het toestel had in totaal vier personen aan boord, waaronder een medewerker en twee content creators van het bekende modelabel Suspicious Antwerp.

Bron: Belga

LEES OOK. Klein toeristenvliegtuigje vermist op IJsland: twee inzittenden komen uit ons land

Op IJsland was een grote zoekactie georganiseerd nadat de Cessna C172 afgelopen week was verdwenen. Het toestel had een IJslandse piloot en drie buitenlandse toeristen aan boord.

Het toestel verliet donderdagochtend de luchthaven van de IJslandse hoofdstad Reykjavik, maar keerde niet terug en stuurde ook geen noodsigsnaal uit. Donderdag waren de laatste gsm-signalen van één van de inzittenden aan de zuidelijke kant van het Thingvallavatn-meer in nationaal park Thingvellir opgevangen. Vandaar dat de zoektocht zich rond die regio concentreerde.

Geen Belgische nationaliteit

Het gecrashte toestel werd uiteindelijk met een onbemande onderzeeboot opgespoord. Voor zover bekend heeft geen van de inzittenden de crash overleefd.

Twee van de toeristen die aan boord zaten, woonden in België. Maar ze hebben niet de Belgische nationaliteit, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Een van deze twee is een 27-jarige man uit Nederland. Vogens Amerikaanse media zat er ook een toerist uit de Verenigde Staten aan boord.

Suspicious Antwerp

“Helaas moeten wij melden dat de inzittenden van het toestel bestonden uit een medewerker van Suspicious Antwerp en twee content creators, alsook een IJslandse piloot”, meldt het modelabel Suspicious Antwerp zaterdagavond op Instagram. “Wij zijn allen enorm aangedaan door het nieuws en onze gedachten gaan naar de families en vrienden.”

Suspicious Antwerp is een modelabel van twee Vlaamse economiestudenten dat de afgelopen jaren uitgroeide tot een wereldbekend merk dankzij sociale media.

LEES OOK. Sterren vallen voor deze Antwerpse sweaters

Het bericht van het bekende modelabel. ©  Instagram

Het nationaal park Thingvellir is een van de drie nationale parken van IJsland en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een trekpleister voor toeristen. In de zomer is het ook een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Archiefbeeld van het bezoekerscentrum van nationaal park Thingvellir. ©  RR

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(blg, gjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER