Het nationaal park waar de crash zou gebeurd zijn. ©  RR

Vliegtuigje met twee personen uit België aan boord teruggevonden in meer op IJsland

Een vermist vliegtuigje dat twee personen die in België wonen aan boord had, is teruggevonden op IJsland. Een politicus op het eiland bevestigt op Twitter dat het toestel op de bodem van een groot meer ligt.

Bron: Belga

Op IJsland was een grote zoekactie georganiseerd nadat de Cessna C172 afgelopen week was verdwenen. Het toestel had een IJslandse piloot en drie buitenlandse toeristen aan boord. Die kwamen volgens Amerikaanse media uit Nederland, België en de Verenigde Staten.

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken deelde vrijdag mee dat bij de drie toeristen aan boord twee personen waren die in België wonen. Geen van de betrokkenen heeft de Belgische nationaliteit.

Het gecrashte toestel zou uiteindelijk met een onbemande onderzeeboot zijn opgespoord. Voor zover bekend heeft geen van de inzittenden de crash overleefd.

Het nationaal park waar het meer van Thingvellir ligt, is een van de drie nationale parken van IJsland en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een trekpleister voor toeristen. In de zomer is het ook een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer