©  Isosport

Bernd Hollerbach tevreden: “Waren heel goed voorbereid op dit Kortrijk”

STVV-coach Bernd Hollerbach was tevreden met de prestatie van zijn ploeg. Een efficiënt STVV ging met de volle buit aan de haal en pakte een 1-3-zege op het veld van KV Kortrijk.

Gunter Schoofs

LEES OOK.ANALYSE. Ook in Sint-Truiden hebben ze ‘De Twaalf’

Kortrijk speelde bij momenten mooier voetbal dan STVV, met veel acties via de flanken, maar kreeg wel les in efficiëntie van de Kanaries. Ondanks 77 procent balbezit van de thuisploeg voor rust, stond het aan de pauze 0-2. Het buskruit van Koita en de alomtegenwoordige Christian Brüls zetten Sint-Truiden op weg naar de vijfde uitoverwinning van het seizoen. “We waren goed voorbereid op dit Kortrijk”, oordeelde coach Bernd Hollerbach na afloop. “We wisten dat goed voetbal brengen op dit veld heel moeilijk zou zijn. We wisten ook dat we het op de flanken moeilijk zouden krijgen, maar Teixeira moest Hashioka bijstaan tegen de dubbele thuisflank op rechts, aan de andere kant moest Koita dezelfde steun krijgen. Dat er wel wat ballen naar het centrum zouden komen, voorspelde ik, maar mijn jongens waren daar bij de pinken. Ze wisten dat ze daar bij de les moesten zijn.”

LEES OOK. ONZE PUNTEN: Koita blinkt uit bij Truienaars, Hashioka zag sterretjes

Voor Kagawa achtte Hollerbach het nog te vroeg in Kortrijk, toen Brüls en Koita naar de kant gehaald werden, fronsten we toch even de wenkbrauwen. “Zij vroegen om hun wissel”, legde Hollerbach uit. Verder heb ik nu wat mogelijkheden. De nieuwkomers hebben zich snel geïntegreerd in een groep die veel karakter toont. We hebben op het einde de boeken dicht kunnen doen na een goede actie van Klauss. Dat is een leuke binnenkomer. Of mijn groep geprikkeld was na de gebeurtenissen van vorige week? Bijlange niet. Het was even hectisch na Charleroi, maar de voorbije dagen was dat voor mij geen thema meer. Ik was als voetballer ook wel een keer emotioneel, maar nadien was alles altijd snel vergeven en vergeten. Zo ben ik als coach ook. We hebben gepraat en ik ben blij dat we weer één eenheid kunnen vormen met de supporters. Gered zijn we nog niet met 31 punten, we zetten wel een belangrijke stap. Ik vond deze zege dubbel en dik verdiend.”

LEES OOK. ANALYSE. Jacky Mathijssen: “De zoveelste uitoverwinning van STVV kan je geen toeval meer noemen”

Aangeboden door onze partners