© Jozef Croughs

Roemeense dievenbende opgepakt aan Colruyt in Sint-Truiden

SINT-TRUIDEN -

De lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft zaterdagavond vlak voor sluitingstijd vijf Roemenen opgepakt voor diefstal aan de Colruyt van Sint-Truiden. Een alerte winkelbediende had een dief op heterdaad betrapt.

Bij het verlaten van de winkel werd de dief tegengehouden en gecontroleerd. De man droeg en speciale jas om goederen te verbergen. Intussen was de lokale politie verwittigd en betrapte die op de parking nog drie personen in een wagen met Roemeense nummerplaten. Na controle bleek de wagen vol te zitten met gestolen supermarktproducten. Plots kwam er nog een vijfde persoon uit de winkel, die het meteen op een lopen zette. De man werd achtervolgd en kon door de politie ingerekend worden.

“Het gaat duidelijk om een dievenbende. Ze droegen allemaal aangepaste kledij om diefstallen te plegen. Ze werden gearresteerd en opgesloten in de politiecellen”, zegt korpschef Steve Provost. Het parket Limburg werd verwittigd. Maandag zullen de verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. (JCr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer