© Hans Otten

Dolle rit in Westmeerbeek: bestelwagen ramt gevel tijdens vlucht voor politie, gaat er weer vandoor en verliest nummerplaat

Westmeerbeek -

Op Hoogzand in Westmeerbeek (Hulshout) is zondagochtend rond 2.30u een bestelwagen in een gevel gereden. Het voertuig was op de vlucht voor de politie en zette na de botsing zijn weg verder.

De dolle rit begon iets eerder in de nacht, toen de bestuurder op een controlepost van de politie tijdens een Wodca-actie stootte. Hij probeerde de politie te ontwijken en ging ervandoor. De agenten zetten daarop de achtervolging in. Toen het voertuig vanuit de Jozef Michielsstraat op het T-kruispunt met Hoogzand in het centrum van Westmeerbeek kwam, schatte hij zijn bocht verkeerd in en botste aan de overkant van de straat tegen de gevel van een leegstaande winkel.

De muur raakte flink beschadigd. © Hans Otten

Die klap kon de vluchter nog niet tot staan brengen: hij zette in zijn beschadigde bestelwagen zijn rit verder. Dat gebeurde niet zonder kleerscheuren, want op de plaats van de crash vonden de agenten de bumper van het voertuig, met daaraan de nummerplaat. Het zou gaan om een zogenaamde garageplaat of Z-plaat. Het is op dit moment niet duidelijk of de politie de verdachte al gevonden heeft, maar met zijn nummerplaat heeft ze op zijn minst een houvast.

De brandweer kwam ter plaatse om de beschadigde gevel met hout dicht te maken. Die moest niet gestut worden.(ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER