©  ISOPIX

Laatste titelkans gaan vliegen? Borussia Dortmund lijdt zware thuisnederlaag en ziet kloof met Bayern München weer groeien

Bayer Leverkusen heeft Borussia Dortmund zondag op de 21e speeldag van de Bundesliga een zware 2-5 nederlaag aangesmeerd.

Bron: BELGA

De Borussen moesten het in het eigen Signal Iduna Park zonder goalgetter Erling Haaland zien te rooien. Na dik een kwartier hadden beide teams elk één keer gescoord dankzij eigen doelpunten van Manuel Akanji en Jeremie Frimpong. Verder dan die gelijkmaker kwam de thuisploeg evenwel niet. Integendeel: het moest nog vier bezoekende treffers incasseren door toedoen van Florian Wirtz, Robert Andrich, Jonathan Tah en Moussa Diaby. Steffen Tigges scoorde in de slotfase nog een tweede goal voor de thuisploeg.

Zowel Thomas Meunier en Thorgan Hazard stonden in het startelftal van Dortmund. Meunier bleef halfweg in de kleedkamers en Hazard werd op het uur vervangen. Axel Witsel bleef aan de bank gekluisterd.

Door het verlies bedraagt de kloof met koploper Bayern München (52 ptn.) nu negen eenheden voor nummer twee Dortmund (43 ptn.). Leverkusen (38 ptn.) loopt als nummer drie in tot op vijf punten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer