James Arthur Photography

Gentse jongeren kunnen komende week drie dagen lang een boosterprik halen zonder afspraak

Gentse jongeren tussen 12 en 17 jaar kunnen 3 dagen lang een boosterprik laten zetten in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Daar hebben ze geen afspraak voor nodig. De jongeren moeten wel een bewijs van toestemming hebben van een ouder of voogd.

Jongeren tussen 12 en 17 jaar kregen de afgelopen week het recht om een boosterprik te krijgen. Het Gentse stadsbestuur gaat daar onmiddellijk mee aan de slag: het vaccinatiecentrum Flanders Expo organiseert de komende week drie vrije inloopmomenten voor tieners van 12 tot en met 17 jaar. Een afspraak maken is met andere woorden niet nodig. 

Op woensdag 9 februari (14 tot 17 uur), donderdag 10 februari (16 tot 20 uur) en woensdag 16 februari (13 tot 20 uur) kunnen jongeren er een boosterprik met het Pfizer-vaccin krijgen. 

Toestemming nodig

De jongeren hebben hiervoor wel de toestemming van een ouder of voogd nodig. Kan die niet meekomen, dan moeten de jongeren een ondertekende toestemmingsbrief meebrengen. Het is heel belangrijk dat het document wordt ingevuld en ondertekend, anders mag de jongere niet gevaccineerd worden. 

Vanaf woensdag 9 februari kunnen ook personen met een verminderde immuniteit een bijkomende boostervaccinatie krijgen. Zij die in aanmerking komen hiervoor kunnen na de uitnodiging een afspraak maken. De eerste uitnodigingen komen bij de juiste personen terecht vanaf 8 februari.

Gent bekijkt of ze nog meer open vaccinatiedagen voor jongeren zullen organiseren, die worden via de website van de stad bekendgemaakt.

Meest gelezen