Foto: Belga

Politie van Turnhout houdt controleactie tegen thuisprostitutie: twee kamers verzegeld en proces-verbaal opgesteld

Het Team mensenhandel van de Politie Regio Turnhout heeft op verschillende adressen een controleactie gehouden tegen thuisprostitutie. Daarbij werden in Beerse twee kamers verzegeld. De verhuurder van die kamers krijgt een GAS-boete. Ook in Kasterlee stelde de politie vast dat er aan thuisprostitutie werd gedaan. Daar kreeg de verhuurder een proces-verbaal.

Het uitoefenen van betaalde seksuele activiteiten in privéwoningen is in de politiezone verboden. "Hoewel dat niet overal zo is, is dat bij ons wel in het GAS-reglement opgenomen. We voeren geregeld controles uit als we signalen krijgen dat het toch gebeurt. We hadden tips gekregen over verschillende locaties in onze zone", laat de politie weten. 

Het team mensenhandel viel op basis van die tips op verschillende plaatsen binnen. In Beerse verzegelden agenten twee kamers die gebruikt werden voor prostitutie. 

De GAS-ambtenaar zal een boete opstellen tegen de verhuurder van die kamers. Tegelijkertijd werden ook overtredingen vastgesteld in Kasterlee. Daar is een proces-verbaal opgesteld tegen de verhuurder. De politie controleerde nog op andere plaatsen in de politiezone, maar kon verder geen inbreuken vaststellen. 

Meest gelezen