Crypto-expert Gwen Busseniers legt uit hoe je je kan beschermen tegen crypto-oplichters. Die lokken slachtoffers onder meer met valse advertenties.
Volledig scherm
PREMIUM
Crypto-expert Gwen Busseniers legt uit hoe je je kan beschermen tegen crypto-oplichters. Die lokken slachtoffers onder meer met valse advertenties. © rv/ Steven Richardson

Hoe herken je oplichting door cryptocriminelen? “In een mum van tijd is mijn moeder 30.000 euro kwijt, wellicht voorgoed”

Waar geld circuleert, vertoeven oplichters en dieven, en dus zeker ook in de cryptowereld. De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) kreeg in de eerste jaarhelft van 2021 liefst 54 procent meer vragen en meldingen van fraude met cryptomunten dan in de eerste helft van 2020. In dit artikel reconstrueren we hoe cryptocriminelen onlangs een 75-jarige vrouw oplichtten. “Ik vrees dat we het geld nooit gaan terugzien.” Crypto-expert Gwen Busseniers legt uit hoe je zo’n oplichting kunt herkennen én jezelf ertegen beschermt.

  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.