Russische en Wit-Russische tanks oefenen in Wit-Rusland.
Volledig scherm
Russische en Wit-Russische tanks oefenen in Wit-Rusland. © AP

“Vroeg of laat opent Rusland aanval op Oekraïne: 70 procent van troepen in positie voor invasie”

De Amerikanen waarschuwen dat een volledige Russische invasie zou kunnen leiden tot de snelle verovering van Kiev en mogelijk tot 50.000 doden of gewonden. Inmiddels heeft Rusland ten minste 70 procent van de militaire vuurkracht verzameld om een grootschalige invasie in Oekraïne te beginnen, aldus Amerikaanse functionarissen tegen The Guardian. 

118 reacties

  • Maarten Nijs

    2 jaar geleden
    Evan : in die tijd dat Trump president was , is het nooit zo dicht bij oorlog geweest dan nu, dus informeer u eerst voor u onzin vertelt
  • Yves De Groote

    2 jaar geleden
    Als Biden absoluut oorlog wil met Rusland dat hij dat doet via Alaska. Daar ligt Rusland nog op geen 40 km! Maar laat Europa gerust, oorlogstoker!
  • Marc Mettepenningen

    2 jaar geleden
    Het westen en dan vooral de us, is inderdaad uit op oorlog. Imperialisme, uitbuiting en oorlogvoeren zijn essentiële onderdelen en de hoekstenen van ons kapitalistisch systeem.
  • Joery corty

    2 jaar geleden
    De Amerikanen stoken en willen precies graag oorlog!
  • Evan De Jongh

    2 jaar geleden
    Degene die wilden dat Trump nog president was pas maar op, hij zou Poetin nooit tegenhouden, zou hem zelfs helpen als hij kon. Net zoals die van Noord Korea hem "liefdesbrieven" had gestuurd is Poetin ook zijn beste vriend. Hoe denk je dat Trump ooit verkiezingen heeft gewonnen, dankzij Rusland. En wat na Oekraïen, Poetin wil terug een USSR, begonnen met de Krim, daarna de rest van Oekraïne, dan misschien Polen en zo altijd beetje verder tot hij alles terug heeft zoals vroeger.