Lotte Lie had slecht gevoel op schietbaan: “Dit is niet het gewenste resultaat”

Lotte Lie was maandag niet tevreden na de 15 km individueel in het National Biathlon Centre in Zhangjiakou. Ze werd 45e. “Dit is niet het gewenste resultaat”, zei de eerste Belgische biatlete ooit op de Winterspelen.

Tom Mas
Bron: BELGA

Een schietfout levert op de 15 km individueel een minuut straftijd op. Lie schoot vier keer mis, en dan wordt het moeilijk om bovenin te eindigen. “Ik ben heel teleurgesteld over mijn schieten. Ik weet dat ik beter kan. Vandaag had ik een slecht gevoel op de schietbaan. Ik had niet de controle over mijn geweer. Soms gebeurt dat gewoon, het lag zeker niet aan de wind. Het is niet leuk dat dit nu net gebeurt op de Olympische Spelen.”

Op de wereldbekermanche in Östersund werd Lie eind vorig jaar vijftiende op de 15 km individueel. Een herhaling van die prestatie zat er niet in. Na twee schietsessies had Lie al drie fouten gemaakt. “Toch probeerde ik er nog voor te gaan en ervaring op te doen voor de volgende wedstrijden. Ik zal nooit opgeven.” Vrijdag staat de 7,5 km sprint op haar programma.

“Dat ik de eerste Belgische biatlete op de Spelen ben, zal me wel een trots gevoel geven binnenkort. Maar daar heb ik vandaag helemaal niet aan gedacht”, lachte Lie.

Over de 12,5 km massastart met de 30 beste biatletes, gepland op 19 februari, heeft Lie al min of meer een kruis gemaakt. “Na het resultaat van vandaag wordt het heel moeilijk om nog deel te nemen aan die wedstrijd. Maar daar wil ik niet te veel aan denken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer