©  BELGA

Bondsparket vordert geen straf voor Noa Lang na rode kaart tegen AA Gent

Noa Lang (22) krijgt geen extra straf na rode kaart in het slot van de topper tussen Club Brugge en AA Gent van afgelopen zondag. De Nederlander kreeg rood nadat hij scheidsrechter Nicolas Laforge zou hebben aangeraakt. Lang was verbouwereerd dat hij een rode kaart kreeg en ook zijn ploegmaats en coach Alfred Schreuder vonden de uitsluiting overdreven. Het bondsparket lijkt daarmee akkoord te gaan en geeft Lang geen extra straf. Hij is dus gewoon inzetbaar komend weekend tegen Charleroi.

dvd, vva

Het was Eder Balanta die als eerste een rode kaart kreeg in de slotfase van de topper tussen Club Brugge en AA Gent. De Colombiaan gaf een elleboogstoot en verdiende zo een tweede gele kaart. Toen Lang verhaal ging halen bij Laforge, kreeg ook de Nederlander prompt een rode kaart omdat hij de hand van de scheidsrechter zou aangeraakt hebben. Laforge twijfelde niet en gaf rood.

Het bondsparket oordeelde dat Lang al voldoende gestraft is door de rechtstreekse uitsluiting en vorderde geen extra straf voor de Nederlander. Hij is zo beschikbaar voor het competitieduel komende zondag tegen Charleroi.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer