©  BELGA

Beerschot zet coach Javier Torrente op straat

Beerschot heeft de samenwerking met trainer Javier Torrente (52) beëindigd. Dat maakte de rode lantaarn maandag bekend. Eerder dit seizoen had Beerschot ook zijn voorganger Peter Maes al ontslagen. Assistent Greg Vanderidt (51) neemt voorlopig over als hoofdcoach.

Wim Conings

Vanderidt zal met de huidige technische staf de volgende wedstrijden voorbereiden. “In de komende weken zal de club alle pistes bekijken naar het komende seizoen toe”, schrijft Beerschot in een communiqué op zijn website.

Ook Diego Torrente kreeg zijn C4 op het Kiel. De broer van hoofdtrainer Javier was de voorbije maanden als videoanalist aan de slag bij Beerschot.

Javier Torrente werd samen met Vanderidt en zijn broer Diego op 21 september vorig jaar aangesteld. Onder zijn leiding werd er drie keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en tien keer verloren. Afgelopen zondag werd nog met 3-2 verloren van KV Mechelen. Beerschot staat met slechts dertien punten afgetekend laatste in de stand. De kloof met nummer zeventien Seraing bedraagt reeds tien eenheden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer