Paul Magnette
Volledig scherm
Paul Magnette © Photo News

PS-voorzitter Paul Magnette: “Laat België maar een land worden zonder e-commerce, met échte winkels”

Net in de week waarin de regering zich zal buigen over het versoepelen van avondarbeid in de e-commerce, laat PS-voorzitter Paul Magnette weten dat hij de sector liever kwijt dan rijk is. Van nachtwerk - dat weliswaar ook niet op tafel ligt - wil hij niet weten. “Dat moet je beperken tot domeinen waar het strikt noodzakelijk is, zoals in ziekenhuizen of bij de politie”, zegt hij in een zopas gepubliceerd interview met ‘Humo‘. Dat dat jobs kost, daar ligt hij niet van wakker - integendeel. “Na de kernuitstap wil ik graag de e-commerce-uitstap realiseren.”

367 reacties

  • Nikolaas De Donder

    2 jaar geleden
    La Boutique PS is een hele mooie webshop. Mokken, ballonnen, sleutelhangers... Is dat dan geen e-commerce? Waar worden die dingen überhaupt gemaakt en wie levert die pakjes? Misschien moet hij deze beter opdoeken en het goede voorbeeld geven. Er staan genoeg winkelpanden leeg in Charleroi.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Een land - overheid - dat met belastingen, sz bijdragen, taksen, accijnzen, heffingen, zorgbijdragen, solidariteitsbijdragen, lokale belastingen, provinciebelastingen... met 70% van het inkomen van een alleenstaande gaat lopen heeft al maar dan genoeg gekregen, mark deleener. Daar bovenop ook nog eens indexsprongen, indexvertragingen, indexmanipulatie, verdampend spaargeld... Soms heb je eens wat over om ets te kopen. Op een buitenlandse goedkoper online webshop.
  • mark deleener

    2 jaar geleden
    Wie besteld in het buitenland besteeld zijn eigen land. Zo gaan veel zaken falliet en tot slot is iedereen daar de dupe van.
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Men vraagt enorm veel personeel vanaf eenvoudig werk tot ontwikkelingen en andere tops. De zg " de langdurige werklozen" mogen verder uitrusten na hun dagtaak in zwart. Hoeveel ministers van arbeid hebben we? Eén of geen.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Wordt het niet hoog tijd voor het confederalisme zodat iedere gemeenschap haar eigen politieke maatregelen kan treffen. Vlaanderen wordt hier weeral eens gefnuikt door de Franstalige politieke dictatuur.