Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Albert Heijn is de meest ‘vegan friendly’ supermarkt in Vlaanderen en Brussel

Ben jij veganistisch en vraag jij je af welke supermarkt de meeste plantaardige producten aanbiedt? Medewerkers van BE Vegan, EVA en Bite Back onderzochten het aanbod van veganistische producten bij de zes grootste supermarktketens in Vlaanderen. Hieruit blijkt dat je bij de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn het breedste aanbod vindt. Op de tweede plaats komt Delhaize, gevolgd door Carrefour en Colruyt.

Jolien Pollet

De supermarktketen Albert Heijn biedt de meeste veganistische producten aan in elke categorie, maar kent het meeste succes in veganistische charcuterie en kazen. Ook zuiververvangers zoals melk, boter en yoghurt zorgen voor het grote veganistische aanbod van de winkelketen.

“De voorbije jaren is de vraag naar veganistische producten sterk gegroeid en dat zie je terug in ons bredere assortiment”, zegt Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België. “We vinden het belangrijk om onze veganistische klanten te blijven verrassen met geliefde producten en innovaties. Het is onze missie om samen beter eten bereikbaar te maken voor iedereen.”

Stijgingen

De populariteit van veganisme is de voorbije twee jaar fors gestegen. Ook supermarkten zagen deze stijging en brachten meer veganistische producten in de rekken. Vooral bij de vlees- en visvervangers (+65%) en alternatieven voor zuivel (+28%) werd een sterke groei genoteerd.

De opvallendste trend is de opkomst van veganistische kazen (+310%). Waar alternatieven voor plakjes kaas of strooikaas in 2019 nog moeilijk vindbaar waren, liggen ze nu in vrijwel elke supermarkt. Andere sterke stijgers zijn diepvriesmaaltijden (+198%) met de komst van onder andere veganistische diepvriespizza’s en koude sauzen (+47%) waar vooral een ruim aanbod aan veganistische mayonaise geteld werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER