© rr

Dieven boren gat in bestelwagen van loodgieter

Inbrekers gingen er maandag bij verwarmingsbedrijf Emiel uit Merksem vandoor met 10.000 euro aan werkmateriaal. Via een groot gat drongen ze binnen in een bestelwagen van de firma.

jbs

Loodgieter Emiel Denies (52) uit Merksem parkeert zijn bestelwagens op het einde van de Van Stralenlei, waar hij woont. Daar staan ze minder in de weg voor andere bewoners. Relatief veilig, dacht hij. Maar gisteren deed de loodgieter een nare ontdekking. Aan de zijkant van zijn bestelwagen hadden inbrekers een groot gat gemaakt. Op die manier geraakten ze binnen en gingen ze ervandoor met allerhande werkmateriaal. “Persmachines, kapmachines... eigenlijk alles wat ik nodig heb om mijn job te kunnen doen”, zegt Emiel. “Ik denk dat ze in totaal voor 10.000 euro werkmateriaal hebben buitgemaakt.”

Emiel dacht nochtans dat zijn bestelwagen tegen diefstal was bestand. “De deuren achteraan én opzij zijn goed vergrendeld”, zegt hij. “Bovendien staat het alarm altijd aan. Wie had durven denken dat de daders met een klokboor een gat zouden maken? Ik alleszins niet.”

Met hulp van een kind?

Emiel heeft er het raden naar hoe de daders precies te werk gingen. “Het gat lijkt me voor een volwassene net iets te klein om door te kruipen”, zegt hij. “Het zou best kunnen dat de daders een kind naar binnen hebben gestuurd. Die dan de spullen aan anderen heeft aangereikt.”

De loodgieter uit Merksem beseft dat de kans klein is dat hij zijn werkmateriaal terugziet. “Ik wil andere mensen waarschuwen voor dergelijke praktijken”, zegt hij. “Daarnaast lanceer ik een oproep voor een veiligere buurt. Camera’s in de Van Stralenlei zijn zeker geen overbodige luxe.”

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER