©  Jimmy Kets

Nederlandse politie houdt drie verdachten aan voor ontvoeren Belgische wedstrijdduiven

De Nederlandse politie heeft maandagochtend drie verdachten aangehouden voor het stelen van 26 dure wedstrijdduiven uit België. Bij een controle van de auto van de drie, op de A16 ter hoogte van Moerdijk, zag de politie de duiven in een mand zitten.

Bron: BELGA

De verdachten, een 47-jarige man en een 57-jarige vrouw uit Oekraïne en een 32-jarige man uit Rotterdam, hielden volgens de politie “een onsamenhangend verhaal over de herkomst en bestemming van de duiven”. Na een controle van de ringen aan de duivenpoten bleek dat de dure vogels uit België kwamen, en niet uit Polen, zoals het drietal zei. De politie belde de Belgische eigenaar, en toen hij zijn duiventil controleerde, bleek hij inderdaad 26 wedstrijdduiven te missen.

De verdachten zitten vast voor verhoor. De twee mannen en de vrouw zouden vermoedelijk bij een rondtrekkende criminele groep horen. Zulke “mobiele bandieten” maken zich volgens de politie schuldig aan verschillende misdrijven zoals winkel- en ladingdiefstal, inbraak, zakkenrollerij, brandstof- en autodiefstal.

Wedstrijdduiven kunnen veel geld opleveren, soms wel honderdduizenden euro’s. In 2020 betaalde een anonieme koper uit China een recordbedrag van 1,6 miljoen euro voor een Belgische duif. Hoeveel de 26 ontvoerde duiven waard zijn, is niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER