Paul Magnette (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette (PS). © Photonews

ONZE OPINIE. Uitbuiting of e-commerce afschaffen? Het is niet het één of het ander. Als het dat wel is, dan etaleer je als politicus de eigen machteloosheid

Zou Paul Magnette (PS) net als Obelix in de toverdrank zijn gevallen en zich onoverwinnelijk wanen? Na de kernuitstap een e-commerce-uitstap. Daar droomt Magnette van, zo zegt hij in ‘Humo’. “Laat België maar een land worden zonder e-commerce, met échte winkels en bruisende steden.” Niemand wandelt op zaterdag graag door een stad waar bordjes ‘over te nemen’ in feloranje de verpaupering van het stadscentrum etaleren. Maar e-commerce schrappen kan tellen als wensdroom. Hoe nostalgisch kan je zijn? Hoe reactionair kan je als socialist zijn? Achteruit in plaats van Vooruit.

104 reacties

  • geert Verschelde

    2 jaar geleden
    Je moet selecteren in het gene je koopt via e-commerce en wat je koopt in naburige winkels.
  • marc van de poel

    2 jaar geleden
    @ Harry Vermeulen : Dan koopt U toch erg dure toestellen. Ik kocht vorig jaar een droogkast èn een TV voor net géén 950 € (droogkast AEG en Samsung TV (in reclame) van 117cm breed. Bij Vandenborre, inderdaad. Bij mij in mijn kot geen Brol van Bol.
  • Stef De Vos

    2 jaar geleden
    Is dit de man waarin Vlaanderen en haar onderhandelaars hun vertrouwen moeten/kunnen stellen bij de komende onderhandelingen voor een nieuwe staatshervorming in 2024?
  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    Koop ( gerust?) een toestel in het buitenland via internet en neem er meteen ook minstens 5 jaar garantie bij, en dan nog, want als er iets aan gaat mankeren zorg maar dat je uw toestel in die garantie zelf naar de fabriek terug brengt of verstuurt..wasmachine?? Gerust koop ik liever bij de lokale handelaar met de vriendelijke glimlach en service.
  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    Al diegenen die e.commerce zo hoog in het vaandel dragen, besef dat jullie voor jullie kleinkinderen en volgende generaties de planeet hier mooi aan het kapot maken zijn . Als steden nu al verpauperd zijn is dat het begin voor de rest van het land. Grote magazijnen zullen er meer en meer nodig zijn en en veel vervoer. geen rust meer 's nachts.