Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Wazig zicht, tranende ogen of dubbelzien? Daarom hebben zwangere vrouwen vaak last van oogklachten

Van ochtendmisselijkheid tot pijnlijke krampen, gevoelige borsten of een blaas die om de vijf minuten opspeelt: zwangere mensen hebben last van heel wat kwaaltjes. Er zijn zelfs toekomstige mama’s die minder goed kunnen zien. Een expert legt uit hoe dat komt, en belangrijker: wat je eraan kunt doen. “Het zicht herstelt zich bij de ene persoon sneller dan bij de andere.”

  1. Aldi verkoopt opnieuw 11 keer goedkopere Dyson Airwrap: wij testten hem. “Grote verbazing dat ze dít konden kopiëren”
    PREMIUM

    Aldi verkoopt opnieuw 11 keer goedkopere Dyson Airwrap: wij testten hem. “Grote verbazing dat ze dít konden kopiëren”

    Herinner jij je de Airwrap van de Aldi nog? De tool die je dezelfde krullen, waves of steile lokken belooft als de hyperpopulaire Dyson, maar dan 11 keer (!) goedkoper. Deze zaterdag ligt de multistyler terug in de rekken. Al ben je er best snel bij, want de vorige keer was het toestel meteen overal uitverkocht. Maar is het de hype waard? Beautyredactrice Sophie deed de test. “Op deze vlakken doet Aldi het beter dan Dyson zelf.”
  2. "Zelfs wie voor de zwangerschap niet sportte, krijgt het advies om ermee te beginnen." Sportgynaecoloog en kinesitherapeut over het belang van kraamsport
    PREMIUM

    "Zelfs wie voor de zwanger­schap niet sportte, krijgt het advies om ermee te beginnen." Sportgynae­co­loog en kinesithe­ra­peut over het belang van kraamsport

    “Niemand die onvoorbereid een marathon loopt. Waarom zou je dan niet voor je zwangerschap trainen?” Hoera, baby op komst! Ligt er al een stapel sportkleding tussen je zwangerschapsoutfits? Want bewegen tijdens de zwangerschap is misschien zelfs nóg belangrijker dan ervoor. Sportgynaecoloog Luc Baeyens en kinesitherapeute Tessy Boedt leggen uit waarom zwanger sporten zo heilzaam is, en tippen vijf goede oefeningen. “Wie actief is, loopt minder risico op bloeddrukproblemen, zwangerschapsdiabetes en andere typische ongemakken zoals rugpijn.”