Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld). © BELGA

Vlaanderen krijgt meldpunt voor seksuele intimidatie: “Zo maken we einde aan versnippering”

Het nieuwe Vlaamse Mensenrechteninstituut, de opvolger van Unia, krijgt een onafhankelijk meldpunt voor klachten van seksuele intimidatie. Dat meldt Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld). Een en ander is vandaag de bevoegdheid van de Genderkamer, maar slachtoffers vinden de weg daar niet naartoe, aldus Somers.

20 reacties

  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    Grensoverschrijdend gedrag is respectloos gedrag en betekent dus ook half bloot rondlopen omdat het zogezegd te warm weer is, daar waar het niet hoort zoals in de stad, op school, werkvloer..
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Das anders zo opgelost hoor Johan Fransaert. Als iedereen eens stopte met het weg te lachen, het hoofd weg te draaien en/of de slachtoffers met de vinger te wijzen, dan zou het snel gedaan zijn. En als iedereen eens het holbewoner gedrag van vele mannen openlijk zou afkeuren en indien nodig tussen beide komen, dan zou het nog rapper gedaan zijn.
  • Johny vanderlinden

    2 jaar geleden
    Wanneer een meldpunt voor sjoemelende politiekers, er is werk voor.
  • Erik Moens

    2 jaar geleden
    Mooi, alleen jammer dat dat weer zo lang moest duren en dat ze dat idee gisteren hebben (op)gepikt van P. Adriaenssens in De Afspraak. Zielige politici lopen op nalle gebieden zwaar achter de feiten hier. De dag na Pano verandert er gewoonlijk ook heel wat elke week, tenminste, dat beloven e even vlot als in tijden van verkiezingen...
  • johan fransaert

    2 jaar geleden
    we zijn stilaan aan het evolueren naar een maatschappij waar mannen en vrouwen in een machtspositie het best contact met de andere sekse vermijden of op zijn minst ervoor zorgen dat ze er nooit alleen mee zijn in een kamer, het is nu zeer makkelijk om carrières te breken, leg een klacht neer en klaar is kees.