13 personen opgepakt na huiszoekingen in regio Antwerpen in terrorismedossier

De federale gerechtelijke politie heeft vanochtend 13 huiszoekingen gedaan in de regio Antwerpen. Daarbij werden 13 mensen gearresteerd. De operatie kadert in een dossier dat bij het federaal parket is geopend wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.  

Ongeveer 100 agenten van de federale gerechtelijke politie vielen vanochtend binnen op 13 adressen in de regio Antwerpen. De operatie zou zonder incidenten verlopen zijn, laat het parket weten in een persbericht. 

Een Antwerpse groep kwam in beeld binnen het salafistisch jihadistisch milieu en het doel van deze actie was om de activiteiten van deze groep verder in kaart te brengen. 

Volgens onze informatie zou het gaan om huiszoekingen in Hoboken,  Borsbeek en Borgerhout, en lijkt justitie al in een vroeg stadium te hebben ingegrepen, er zouden nog geen concrete plannen voor terreuracties zijn geweest.

13 personen werden opgepakt, zij zullen in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter verschijnen die zal beslissen over een eventuele aanhouding. 

Meest gelezen