Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen): “We gaan niet overhaast te werk, maar we werken aan een sluitende juridische oplossing.”
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen): “We gaan niet overhaast te werk, maar we werken aan een sluitende juridische oplossing.” © Jan De Meuleneir / Photo News

Minister Van der Straeten gaat er “alles aan doen om overwinsten van energieleveranciers aan te pakken”

Dankzij de energiecrisis hebben Belgische gascentrales in 2021 de hoogste winsten in vijftien jaar geboekt. Dat leert een rapport van de federale energieregulator CREG, waarover De Morgen vandaag bericht. Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) maakt zich al langer sterk dat niemand zich mag verrijken aan de energiecrisis. Ze zegt er alles aan te zullen doen “om overwinsten van de energieleveranciers aan te pakken”.

62 reacties

  • Georges Cannoot

    2 jaar geleden
    Groen? Een partij die enkel ijvert voor het milieu en de rijken… dus niet besteed aan de gewone burger. Wat met de mensen met een inkomen van 1500EUR en minder?
  • Boudewijn Santermans

    2 jaar geleden
    De nakende verkiezingsthermometer temperatuur begint al serieus op te lopen!!!
  • Pedro De Geest

    2 jaar geleden
    Ik zal dit doen en dan dat doen maar uiteindelijk doe ik niets...
  • Marc Ponnet

    2 jaar geleden
    Met dat mens hebben we iets aan de hand dat wij ons binnen 10j nog gaan gedenken en niet in positieve zin! Wie haalt het nu in zijn (haar) hoofd om de kerncentrales te sluiten en te vervangen door vervuilende gascentrales!? En dat alleen maar om hun 'religieus principe' tegen kernenergie waar te maken. De groenen liggen samen met Verhofstadt en de sossen aan de basis van de verkoop van ONS Electrabel aan de Fransen voor een habbekrats om ons nadien blauw (groen) te betalen aan elektriciteit!
  • noel vandenbulcke

    2 jaar geleden
    Het wordt stilaan tijd dat ze wakker wordt en acties onderneemt. Hopelijk blijft het niet bij loze beloftes.