© BELGA

Baby van olifant May gestorven in Pairi Daiza

Na het heuglijke nieuws over de babypanda, is Pairi Daiza nu in rouw. Het Waalse dierenpark heeft afscheid moeten namen van de baby van olifant May. Het olifantje werd zondagochtend geboren maar leed aan een groot zuurstoftekort. Dat werd het dier fataal.

fivr, dst

“In de vriendschap deelt men alles, momenten van euforie en momenten van droefheid en teleurstelling. Tot onze grote spijt moeten wij jullie vandaag het verlies van de baby van onze olifant May aankondigen”, schrijft Pairi Daiza.

De baby werd op zondag 31 juli rond 6 uur ’s ochtends heel zwak geboren. Hij leed aan een groot tekort aan zuurstof. Ondanks alle inspanningen van de verzorgers en dierenarts, lukte het niet om het olifantje recht te laten staan. Het kon ook niet eten en ademde heel zwak.

“Hij ging heen, omringd door zijn moeder”, laat Pairi Daiza nog weten. “May, die al een gezonde baby ter wereld bracht, geniet momenteel van de beste zorgen van haar verzorgers en de liefde van haar olifantenfamilie. Het was een vermoeiende dag voor haar en alle verzorgers die haar doorheen haar zwangerschap met veel liefde hebben begeleid…”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer