Geen blije gezichten bij United. Cavani ging naar de kant en werd vervangen door Ronaldo. ©  AFP

Manchester United, met invaller Ronaldo, blijft steken op gelijkspel bij rode lantaarn Burnley

Manchester United is zijn vierde plaats kwijtgespeeld aan West Ham United. De Mancunians bleven steken op een 1-1-gelijkspel bij Burnley, terwijl directe concurrent West Ham wél met 1-0 won van Watford. Cristiano Ronaldo begon op de bank en kon het tij niet keren tijdens een invalbeurt van ruim 22 minuten.

Cristiano Ronaldo begon op de bank voor Manchester United tegen Burnley. Het was de derde keer sinds zijn terugkeer bij Manchester United dat dat gebeurde. United speelde dan ook zijn zevende wedstrijd in 22 dagen. United-manager Ralf Rangnick gaf voorin de voorkeur aan Edinson Cavani.

United speelde een uitstekende eerste helft. Een eerste treffer van Raphael Varane werd na tussenkomst van de VAR omwille van buitenspel afgekeurd, maar na 19 minuten was het écht raak voor United. Uitgerekend Paul Pogba, die omwille van een hamstringblessure voor het eerst sinds eind oktober aan de aftrap stond van een Premier League-wedstrijd, scoorde de openingstreffer op aangeven van Luke Shaw. United zag twee minuten later een tweede goal afgekeurd omwille van een overtreding.

Na rust herpakte Burnley zich wat en het had meeval dat het amper enkele minuten uit de kleedkamer al gelijkmaakte dankzij een knappe treffer van Jay Rodriguez. Ronaldo kwam na 68 minuten Cavani vervangen, maar kon het tij niet meer keren.