Op de onderste rij (ex)-ministers Joke Schauvlieghe, Zuhal Demir en Ben Weyts. Bovenste rij OVAM-vertegenwoordigers Johan Ceenaeme en Ann Cuyckens, uiterst rechts OVAM-topvrouw Henny De Baets.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de onderste rij (ex)-ministers Joke Schauvlieghe, Zuhal Demir en Ben Weyts. Bovenste rij OVAM-vertegenwoordigers Johan Ceenaeme en Ann Cuyckens, uiterst rechts OVAM-topvrouw Henny De Baets. © Belga

ONZE OPINIE. Niet tot op de PFOS-bodem

‘Voortvarend’ noemde Jan Jambon zijn N-VA-partijgenote Zuhal Demir. Omdat ze zonder overleg binnen de regering een onderzoekscommissie vroeg over de met PFOS vervuilde grond in Zwijndrecht en daarrond. Waar hadden ze eigenlijk schrik van, daar bij de Vlaamse meerderheidspartijen? Toch niet van een onderzoekscommissie zonder ‘acuut risico’?

24 reacties

  • Eric Brocatus

    2 jaar geleden
    Het grote probleem met politiek is dat er teveel (zelfs 1 is teveel) toegevingen, algemene (partij) belangen, achterkamer afspraken, lobby, en meer van dit meespeelt in de besluitvoering. Niet voor het goed van de bevolking maar goed voor het grote geld en de hogere machthebbers.
  • Dirk Sonck

    2 jaar geleden
    De Baets was onbekwaam en heeft nooit iets ondernomen, behalve dan nu veel paraplu's opentrekken. Een C4 zou eerder gepast zijn dan een royaal pensioen.
  • Rudi Meir

    2 jaar geleden
    Geen probleem, we zetten er nog een commissie of 5 op en het probleem verdwijnt zoals het gat in onze begroting...
  • willem merken

    2 jaar geleden
    3M lacht zich een kriek, zolang al die politiekers over elkaar rollen zal er niks gebeuren.
  • ivo vandevonder

    2 jaar geleden
    De vorige ministers van leefmilieu die niks deden ..Vera Dua, Ludo Sannen Jef Tavenier (allen Groen ) Crevits , Schauvliege , Peeters (allen Cdév) en dan nog de burgemeesters Minnebo en van de Vijver (beide Groen) hebben JAREN NIKS ondernomen ...Demir kan het nu gaan oplossen .