Econoom Geert Noels.
Volledig scherm
PREMIUM
Econoom Geert Noels. © Photonews

Topeconoom Geert Noels hekelt Magnette, die e-commerce wil afschaffen: “Haal rotte appels eruit, maar schrap toch geen hele sector”

Een land zonder e-commerce. Dat wil PS-voorzitter Paul Magnette. Even onhaalbaar, als onwenselijk, reageert econoom Geert Noels. “Waarom geeft men wel allerlei voordelen wanneer Google een datacenter in Wallonië bouwt, maar maakt men het lokale ondernemers moeilijker?”

17 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Zonder de e-commerce was er heel veel in dit land dat we gewoon niet meer konden kopen. Want de doorsnee zelfstandige doet vaak alleen het goedkoepere segment binnen. Waar hij veel winst kan op maken en soms een hogere prijs dan de retail prijs van de fabrikant kan vragen. Wisselstukken en accesoires kan je helemaal vergeten. Als consument leef je dan in een soort ontwikkelingsland. Moet je aan vrienden vragen om iets mee te brengen uit een ontwikkeld buitenland.
  • Paul Boeie

    2 jaar geleden
    Voor mij hoeft heel die e commerce niet maar t moet daarom niet weg . Er moeten wel overal in het zogezegde één Europa dezelfde deftige arbeidsvoorwaarden komen . K vraag mij af hoeveel voorstanders van oneline shoppen zelf in die bedrijven zouden willen werken .
  • willem merken

    2 jaar geleden
    Magnette is op verkiezingstocht net als de CVP.
  • Tine Leut

    2 jaar geleden
    Paul Magnette heeft zeker gelijk. Moedig om tegen de stroom in te gaan en aan een ruim kiespubliek te durven raken. Dat doet niemand hem hier na.
  • Yolande Toremans

    2 jaar geleden
    Valse concurrentie door mistoestanden in het behandelen van hun werknemers aanpakken, wat Europa zo hoog in het vaandel voert maar als puntje bij paaltje komt ,niets aan doet! In Belgie wordt hard geroepen over ongelijkheid maar voor 5€ winst te maken doet iedereen er gretig aan mee met alle risico's van bedrog en verlies aan arbeidsplaatsen en gemis aan belastingen tot gevolg. Ik koop enkel handje contantje de goederen die ik direct kan meepakken en ik gun de handelaar hier met service ook iets